Email
Facebook
Bericht ons

Voor het geconditioneerd transport van bloemen, planten en levensmiddelen heeft Schrier Int. Transport uit Rilland onlangs twee Volvo FH I-Save-trekkers met Turbo Compound-motor in gebruik genomen. Volvo-dealer Bluekens leverde de trucks en verzorgde het spuitwerk.

Schrier houdt zich voornamelijk bezig met het geconditioneerd transport van bloemen en planten. Het bedrijf is in de hele keten actief: van het collecteren bij de kwekers tot en met het afleveren bij veilingen en winkelketens. “Dat doen we al zeker vijftig jaar”, zegt planner Corne van Gessel. “Daarnaast zitten we sinds een paar jaar in het containertransport. Dat gaat om koeltransport van levensmiddelen zoals groente en fruit. Verder zijn we actief in het transport van zeevruchten, met name in de periode richting de feestdagen in december.”

 

Twee broers

 

Chauffeurs hebben veel inspraak bij de keuze voor een nieuwe truck. “Zij mogen zelf het merk kiezen”, vertelt Van Gessel. “Nu waren onze chauffeurs Edwin en Martijn Steenbakker, broers van elkaar, toevallig allebei toe aan een nieuwe truck. Ze zijn allebei Volvo-minded, dus de keus was in dit geval snel gemaakt. Wij kijken vooral naar een aantal punten: het moet een goede truck zijn die zuinig is qua verbruik en comfortabel is voor de chauffeur. Volvo-trucks voldoen daar in alle opzichten aan. We hebben goede verhalen gehoord over het gunstige verbruik van de Volvo FH I-Save en we zijn benieuwd hoe dat bij ons uitpakt.”

 

Duidelijk verschil

 

De eerste resultaten zijn positief. Martijn Steenbakker, die met zijn 4×2-trekker voornamelijk actief is in het bloemen- en plantentransport, ziet duidelijk verschil. “Ik kijk altijd wel naar het verbruik, maar nu volg ik dat met extra interesse. Het ziet er goed uit. Met mijn vorige truck zat ik op een verbruik van 1 op 3,2. Met de I-Save haal ik 1 op 3,7, dus dat maakt op een jaarkilometrage van 125.000 kilometer echt een behoorlijk verschil.” Edwin doet vooral containertransport met zijn 6×2-trekker. “Ook het rijcomfort valt mij op. Mijn nieuwe truck heeft een gestuurde voorloopas en een luchtgeveerde vooras: dat maakt het rijden zoveel comfortabeler.”

 

Uitstraling en comfort

 

Schrier besteedt veel aandacht aan de uitstraling en het comfort voor de chauffeurs. Van Gessel: “Zij moeten het voor ons doen en kwalitatief goed materieel dat er goed uit ziet motiveert hen. Bovendien overnachten ze ook regelmatig in de truck, dus dan moet de cabine goed zijn. Deze trucks hebben een luxe chauffeursstoel, stoelbekleding en I-ParkCool (standairco), zodat chauffeurs ook op warme zomerdagen comfortabel kunnen overnachten. Daarnaast vinden we de uitstraling belangrijk en daarom besteden we veel aandacht aan het spuitwerk, dat is gedaan door de spuiterij van Bluekens in Goes. Daar horen ook Alcoa-wielen bij.”

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf