Email
Facebook
Bericht ons

BWS Transport uit Aduard heeft twee Volvo FH 460 LNG 4×2-trekkers aan het wagenpark toegevoegd. De vraag van opdrachtgevers naar duurzaam transport, reductie van de CO2-uitstoot en de Maut-vrijstelling in Duitsland waren belangrijke redenen om te kiezen voor Volvo LNG-trucks die zijn geleverd door de Groningse vestiging van Nijwa.

 

BWS Transport richt zich voornamelijk op geconditioneerd transport van levensmiddelen, bloemen en planten naar Scandinavië. “We laden in het Westland en rijden vooral naar de regio Kopenhagen en het zuiden van Zweden voor een aantal vaste opdrachtgevers. Regelmatig vragen zij wat wij doen om transport te verduurzamen en dat heeft mij aan het denken gezet”, vertelt eigenaar Bram Slik.

 

Verdient zich zelf terug

 

Slik noemt meer redenen om te kiezen voor LNG-trucks. “Ik vind dat je als ondernemer verplicht bent om bij te dragen aan CO2-reductie. LNG-trucks stoten gemiddeld 20% minder CO2 uit dan een dieseltruck en daarmee zetten we een mooie stap. De doorslaggevende reden om nu te investeren in LNG-trucks is dat de Maut-vrijstelling in Duitsland is verlengd tot eind 2023. Een flink deel van onze route gaat door Duitsland en de Maut-vrijstelling bespaart ons per truck jaarlijks 22.000 euro. Zo verdienen we de meer-investering van LNG-trucks in twee jaar terug en is er sprake van een sluitende businesscase. Daar dragen ook de goede verbruikscijfers aan bij. Met onze dieseltrucks zitten we rond de 1 op 3,6 tot 1 op 4; de LNG-trucks halen 1 op 5,2. Het gunstige verbruik, in combinatie met de stimuleringsregeling van 18,7 eurocent per kilogram LNG in Nederland, bespaart jaarlijks nog eens een behoorlijk bedrag aan brandstof per truck.”

 

Veel Maut kilometers

 

Om optimaal te profiteren van de Maut-vrijstelling, maakt BWS Transport met zijn LNG-trucks zoveel mogelijk kilometers in Duitsland. “We plannen het zo dat we de trailers die uit Scandinavië komen, of er juist heen moeten, omkoppelen in Hamburg en Lübeck. Met de LNG-trucks rijden we vanuit Nederland naar het noorden van Duitsland. In Hamburg of Lübeck zet de chauffeur deze trailer neer en koppelt hij een trailer aan die naar Nederland moet.”

 

Dagelijks Scandinavië

 

BWS Transport beschikt nu over acht Volvo-trucks. De hoofdmoot van de bedrijfsactiviteiten is geconditioneerd transport van groente, fruit, bloemen en planten naar Scandinavië. “Met onze standplaats in Groningen zitten we ideaal op de route naar Scandinavië. Door de inzet van voorladers en exportchauffeurs kunnen we de trucks maximaal benutten. Op deze manier kunnen we nagenoeg op elk moment van de dag een oplossing bieden voor iedere transportvraag van en naar Scandinavië. Naast deze activiteiten, chartert BWS Transport ook voor een collega-vervoerder met transport van koel- en vriesproducten naar diverse landen in West-Europa.”

 

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf