Email
Facebook
Bericht ons

Truckfabrikant MAN komt anderhalf jaar na de introductie van de nieuwe truckgeneratie alweer met veranderingen. Daarvan springt het Optiview-systeem, waarbij de spiegels worden vervangen door camera’s, het meest in het oog.

 

Tijdens de introductie in februari 2020, pal voor de grote lockdown, hintte MAN er al op dat het druk in de weer was met het testen van camerasystemen die de spiegels zouden moeten vervangen. Toch ontwikkelde MAN ook een nieuwe set buitenspiegels, en dat was hard nodig ook. De nieuwe spiegels bleken en grote verbetering ten opzichte van de vorige.

Maar nu komt MAN alsnog met Optiview, een cameraset die de spiegels helemaal vervangt. Ten opzichte van het systeem van Mercedes valt op, dat MAN ook een camera heeft ontwikkeld die de frontspiegel vervangt. Net las bij de Duitse aartsrivaal, zijn ook bij MAN de spiegelarmen inklapbaar. Op het eerste gezicht zien ze er compacter uit. De chauffeur kan kiezen uit meerdere mogelijkheden om zichzelf van optimaal zicht rondom de cabine te verzekeren, aldus MAN. De systemen kunnen vanaf oktober besteld worden.

 

MAN CruiseAssist

 

Het Zuid-Duitse merk zegt met een andere vorm van rij-assistentie te komen, zoals CruiseAssist. Daardoor kan de chauffeur zijn MAN zelf latem remmen, (bij)sturen en optrekken, bijvoorbeeld in fileverkeer, waarbij de chauffeur volgens het merk alleen de handen aan het stuur hoeven te houden. Een soortgelijk systeem hebben we als BIGtruck twee jaar geleden als eens getest met MAN. Het werkte uitstekend. Noodrem-assistent en een systeem dat je MAN mooi tussen de lijntjes houdt, komt nu ook beschikbaar op de TGM.

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf