Email
Facebook
Bericht ons

Mercedes zet weer een nieuwe stap in de digitalisering van haar bedrijfswagens. In praktijktests hebben Mercedes-Benz Actros-trucks voor het eerst automatisch brandstof betaald bij een Shell-tankstations in Stuttgart.

 

Specialisten van Mercedes en Shell hebben daarvoor een nieuw prototype van de digitale Truck-ID in combinatie met een zogeheten digitale tankpas in de boordcomputer geïnstalleerd. De Truck-ID fungeert als een geïntegreerde ID-kaart, dus de transacties worden uniek toegewezen aan jouw Actros en automatisch ondertekend door de truck zelf.

 

Een systeem van Shell functioneert als datatransmitter en maakt de digitalisering van tankpassen en brandstofbetalingen bij Shell-tankstations mogelijk via de boordcomputer van de trucks. De Mercedes-trucks die in de tests worden gebruikt, zijn normale exemplaren waarvan de software is aangevuld met autorisatiefuncties voor betalingsdiensten.

 

Tot nu toe geven transportbedrijven tankpassen aan hun chauffeurs mee. Het bedrag wordt dan rechtstreeks van de rekening van het bedrijf afgeschreven. Een in de truck ingebouwde digitale tankpas zou het werk van de chauffeurs op verschillende manieren kunnen vergemakkelijken, zegt Mercedes Bijvoorbeeld doordat ze niet meer naar de kassa hoeven te gaan. En transportbedrijven zouden volgens Mercedes kunnen profiteren van veiligere processen en van aanzienlijk minder administratieve rompslomp omdat ze geen kaarten meer hoeven te verwerken. Bovendien zou de digitale tankpas de wijdverbreide tankpasfraude moeilijker maken. Volgens schattingen van experts loopt de jaarlijkse schade voor de transportsector die wordt veroorzaakt door tankpasfraude met zware trucks in de miljoenen. Mercedes en Shell verwachten dat dit systeem zulke fraude voorkomt.

 

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf