Email
Facebook
Bericht ons

Van der Linden uit Hillegom koos onlangs voor een nieuwe Scania G370 6×2 bakwagen met aanhanger. Op het dak van de laadruimten zijn zonnepanelen aangebracht die stroom gaan leveren om het elektrische systeem te ondersteunen.

 

Deze elektriciteit hoeft niet meer door de dynamo opgewekt te worden waardoor de motor minder hard hoeft te werken. Dat scheelt zo’n 5-7% brandstof en dus ook CO2 uitstoot, denkt Scania. “Ik ben voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze carbon voetafdruk te verkleinen en een signaal voor vergroening af te geven. Uiteraard wel met een gezonde business case, want we hebben natuurlijk wel een bedrijf te runnen,” zegt directeur Frans Zoetmulder.

 

Van der Linden is een middelgrote logistiek dienstverlener die rijdt voor klanten zoals Twinpack en Vegro. Op het terrein staat dan ook veel getrokken materiaal, met de reclame van die klanten op de zijkant. “Onze trucks en onze chauffeurs zijn het visitekaartje voor deze bedrijven. Sinds kort staan er heel bescheiden naast onze bedrijfsnaam, ook onze contactgegevens op de trucks. Er zijn nu eenmaal meer vervoerders die Van der Linden heten! Maar wij staan altijd in dienst van onze klant en rijden met hun reclame. Wij nemen bijv. ook de hele planning voor onze rekening om onze klanten te ontzorgen.” Sinds het aantreden van Frans Zoetmulder in 2019 is het bedrijf gegroeid van 20 naar 33 voertuigen.

 

SolarOnTop

 

IM Efficiency uit Helmond heeft met SolarOnTop de techniek van de zonnepanelen ontwikkeld. Zoetmulder licht toe: “Ik kwam via via op het pad van IM Efficiency en heb gewoon de telefoon gepakt. Een belangrijke voorwaarde voor mij was dat het systeem probleemloos geïntegreerd kon worden in de architectuur van de Scania. Ik wil geen tegengestelde meningen wanneer het onverhoopt mis gaat. Daarom heb ik de Scania dealer gevraagd om mij dit bevestigen en die heeft tot in Zweden hiervoor toestemming gekregen. Kijk, dat is een partnership waarmee we verder kunnen innoveren. Door te denken in oplossingen! Ik profiteer nu van deze inspanningen, maar ik denk dat ook IM Efficiency een grote stap kan zetten nu ze met SolarOnTop directe contacten én een goedgekeurd product hebben bij een grote OEM.”

 

Op de nieuwe Scania werd ook een servicecontract afgesloten bij de lokale Scania dealer in Sassenheim. Ook hier speelt het innovatieve karakter van Scania een rol. “Alle nieuwe Scania’s zijn standaard ‘connected’ en communiceren met de werkplaats. Zo kan de dealer meekijken, vroegtijdig een servicebeurt inplannen en ongeplande uitval voorkomen. Wij ontzorgen onze klanten en ik verwacht dat ook van onze leveranciers,” vertelt Zoetmulder.

 

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf