Email
Facebook
Bericht ons

Deze aflevering staat volledig in het teken van duurzaamheid.

 

Duurzaamheid staat voor de zorg om het milieu, maar voor een ondernemer kan ‘de duurzame gedachte’ ook synoniem staan voor kostenbesparing, meer veiligheid én minder downtime. Neem truckbanden; ze zitten onder iedere vrachtauto, maar ze hebben invloed op het verbruik, op je veiligheid, op je onderhoudskosten én als er één lek is, staat de gehele truck stil. In deze aflevering duiken we samen met de Koopman Logistics Group en Euromaster in slim bandenbeheer. Hoe gaat het in z’n werk en wat levert het op?

Meer informatie over Groen en Duurzaam bandenbeheer bij Euromaster: https://bit.ly/3e424r1

Meer informatie over Koopman Logistics Group: https://bit.ly/3ygHLNA

 

In deze aflevering kijken we, samen met Kruizinga.nl, achter de schermen bij de evenementen-industrie en dan zie je hoe dit bedrijf bijdraagt aan een circulaire samenleving.

Met hun nieuwe én gebruikte opslag- en transportmiddelen kan Kruizinga altijd oplossingsgericht inspringen. En voor tijdelijke zaken is er verhuur.

Hoe het proces in z’n werk gaat, zie je in deze aflevering.

Meer informatie over Kruizinga.nl: https://bit.ly/3CwmxOw

 

Als je denkt dat de transitie naar niet fossiele-brandstoffen nieuw is, heb je het mis. ContrAll is al jaren bezig met de transitie van tankstations naar zogenaamde energie hubs.

Zo is in de afgelopen jaren hard gewerkt aan de realisatie van diverse LNG- en waterstofinstallaties. In deze aflevering kijken we mee met zo’n project.

ContrAll Projektrealisatie verzorgt de engineering en het projectmanagement voor de automotive branche op het gebied van ontwerp, vergunningen, aanbesteding, realisatie en netwerkbeheer. ContrAll Inspectie is een landelijk opererend inspectiebureau met medewerkers die werken vanuit de regio en gespecialiseerd is in het inspecteren van vloeistofdichte voorzieningen.

Meer informatie over ContrAll: https://bit.ly/3MbvKPl

 

We zijn bij Hartman Expeditie in het Drentse Veenoord. Dagelijks vertrekken vanaf die locatie tientallen vrachten met groenten, fruit en bloemen en planten naar Scandinavië. Hartman Expeditie en J.P. Vis & Zn, dat ook deel uitmaakt van de Hartman Groep, zijn met name gespecialiseerd in verse groupage ladingen. Dat wil zeggen, dat allerlei kleine zendingen uit heel Nederland in Veenoord samen worden gevoegd waarna de goederen just in time en op de juiste temperatuur naar de klanten worden vervoerd. Het bedrijf laat zien dat duurzaamheid geen toekomstig vergezicht is. Ook nu al werken ze hard aan duurzaamheid, onder meer met zonne-energie, alternatieve brandstoffen, elektrische transportkoeling en intermodaal transport. Maar duurzaamheid gaat veel verder. Zo richtte het bedrijf Greenlabellogistics.com op, een online duurzaamheidsplatform. Wat houdt dat precies in? Je ziet het in deze aflevering.

Meer informatie over de Hartman Expeditie: https://bit.ly/3e7XzLW

Meer informatie over J.P. Vis & Zn: https://bit.ly/3eeFjQW

 

Bekijk ook onze playlists:

Trucknieuws ► https://bit.ly/3sEzeAz

Martijn Kuipers ► https://bit.ly/3oM6bKo

Transportwereld Podcast ► https://bit.ly/3GM11UD

Buitengewone bedrijven ► https://bit.ly/3GNdzvg

Bedrijfsautonieuws ► https://bit.ly/3oMWeMI

Duurzame Transportwereld ► https://bit.ly/3sD8NeA

Opleidingen en werk ► https://bit.ly/3sDAHr0

Safety-specials ► https://bit.ly/34USUrA

Items ► https://bit.ly/3cPC6Ca

Hoe was jouw dag vandaag? ► https://bit.ly/2TFzyyN

Throwback Thursday ► https://bit.ly/334OU2Z

 

Wilt u meer informatie over RTL TransportWereld of over een item in de uitzending? Of heeft u een leuke tip voor ons programma? Neem dan contact met ons op via info@pmgcontent.nl

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf