Email
Facebook
Bericht ons

Eerder dit jaar kwam Mercedes-Benz met een Actros die was ontdaan van tal van elektronische extra’s en die gewoon met een set spiegels de weg op gaat, de Actros F, bedoeld als truck voor grotere vloten. Nu onthult het merk de Actros L, die meer bedoeld lijkt voor eigenrijders.

De Actros L is te bestellen met een BigSpace-, StreamSpace-, of GigaSpace-cabinevariant. Die zijn stuk voor stuk 2,5 meter breed en hebben een vlakke vloer. Mercedes heeft de geluids- en warmte-isolatie verbeterd. Dat is mooi, maar daar was volgens ons al weinig mis mee.

 

Lager zitten

 

De zitpositie voor de chauffeur is met vier centimeter verlaagd, volgens Mercedes biedt dit een beter zicht. Nieuw zijn verder LED-lampen die de Xenon-verlichting vervangen. De LED-lampen zouden langer meegaan en meer lichtopbrengst hebben. De lager gepositioneerde stoel is voorzien van een nieuwe bekleding. Ook de portieren kregen een nieuwe stof en geheel in Scandinavische stijl is het matras uitgerust met een topmatras van 4,5 centimeter dik.

 

Geen langere cabine

 

Allemaal kleine dingen, waarbij de buitenmaten van de cabine dezelfde zijn gebleven. Met de Actros L sluit Mercedes dus niet aan bij de nieuwe, langere DAF XG+ en Scania CR 23 cabines. Wederom staat de Actros bol van de assistentiesystemen, maar niet alles is standaard. Dit vereist enige studie en dwingt klanten van Mercedes om goed na te denken waarvoor hun nieuwe Actros L ingezet gaat worden. Active Sideguard Assist is bijvoorbeeld niet standaard. Zolang je met je Actros L niet in de stad komt, is dat geen probleem. Zo heeft de Actros L de nodige opties en extra’s, maar zijn uiterlijk, kleurstelling en aandrijflijn nog bekend van eerdere versies. De nieuwe Actros L is vanaf eind deze maand te bestellen en gaat volgens Mercedes  in november aanstaande in productie.

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf