Email
Facebook
Bericht ons

Coan Transport uit Geldermalsen is een veelzijdig transportbedrijf met een al even veelzijdige vloot. Cees Vermeulen, de algemeen directeur, slaagde er in om het bedrijf zelfs in deze coronatijden te laten groeien. Om die groei bij te benen, kwam er onlangs een nieuwe, staalblauwe, compleet uitgeruste MAN TGX 510 in de vloot.

 

Ook al heeft Coan een TGX Commander van de vorige generatie in de vloot, de nieuwe is volgens Vermeulen op tal van punten flink verbeterd. “De nieuwe TGX heeft een fantastisch mooi interieur. Daarmee vergeleken is het vorige model wat meer een ‘gewone vrachtwagen’”, zegt Vermeulen. “Daar is ook niks mis mee, maar hier is duidelijk een flinke stap gemaakt, en dat is wat chauffeurs willen.”

 

Complete uitrusting

 

Vermeulen ging voor de alcantara-bekleding en ziet dat het nieuwe digitale dashboard een groot verschil maakt, evenals de bediening van het grotere, tweede scherm. De nieuwe MAN van Coan heeft de grootste GX-cabine met het af-fabriek soundsystem met subwoofer en een draaibare bijrijdersstoel. “Verder stuurt de nieuwe MAN dankzij Comfort Steering net wat lekkerder en schakelt de transmissie duidelijk beter.”

Vermeulen zette de MAN rondom op luchtvering en liet lichtmetalen wielen monteren. Verder kwamen er twee brandstoftanks die samen goed zijn voor 860 liter en zijskirts af fabriek. Voor de veiligheid kwam er LED-verlichting met grootlicht assistent, alsmede een regen- en lichtsensor en een corner eye-camera. “Ik mag mezelf gerust een MAN-fan noemen. Ik kan erg goed zitten in trucks van dit merk, mede doordat het onderste bed opklapbaar is. Met de verbeterde rij-eigenschappen en met de beschikbare binnenruimte heb je aan een nieuwe TGX een prima reisgezel.”

 

Zwaar werk

 

Coan heeft een vloot van 22 trucks van diverse merken. “De nieuwe MAN komt in het zwaardere stukgoedwerk te rijden, net als de andere MAN die we hebben. Een eerste indruk laat zien dat de nieuwe TGX inderdaad zuiniger is dan het vorige model.” De nieuwe MAN TGX is geleverd door ROSIERVANDENBOSCH bij wie deze MAN ook in onderhoud gaat.

Coan is een veelzijdig bedrijf, dat in tal van disciplines in het wegvervoer actief is. “Op die manier spreid je risico’s. We kunnen daardoor flink door blijven werken. Met de huidige omvang van het bedrijf kan ik alleen maar tevreden zijn.”

 

 

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf