Email
Facebook
Bericht ons

Koninklijke Oosterberg is een snelgroeiende elektrotechnische groothandel met 350 medewerkers en twintig vestigingen door heel Nederland. Voor het vervoer van producten vanuit het centraal distributiecentrum in Apeldoorn zet het bedrijf sinds kort twee MAN TGX 18.470 trekkers in. De nieuwe trucks zijn met hun complete uitrusting en stijlvolle uitstraling het visitekaartje van het bedrijf.

 

Koninklijke Oosterberg heeft de beschikking over een eigen vloot van zo’n vijftig eigen voertuigen waarvan het merendeel bestaat uit bakwagens voor de distributie. Voor het transport vanuit Apeldoorn beschikt het bedrijf over twee motorwagens met aanhangwagens en drie trekker oplegger-combinaties. Twee daarvan zijn van het nieuwe model van MAN en deze trucks rijden nu een aantal weken naar volle tevredenheid. Wagenparkbeheerder Geert Bergsma: “Vanuit Apeldoorn vervoeren we vooral de grotere volumes, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Verder verzorgen we van hieruit met deze combinaties de bevoorrading van onze filialen. Dat doen we vooral ’s nachts. Ons wagenpark bestaat voor een groot deel uit MAN-trucks en we hebben al jaren uitstekende ervaringen met dit merk en onze dealer, MAN Dealer Apeldoorn. Zij begrijpen als echte bedrijfswagendealer onze behoeftes en bieden onder meer een breng- en haalservice voor als er trucks in onderhoud moeten. Dat is ideaal, want daarmee worden wij volledig ontzorgd.”

 

Wendbaar

 

De twee MAN TGX 18.470 GM trekkers hebben een wielbasis van 360 cm. Voor die afmeting is gekozen vanwege de wendbaarheid. “Zeker in combinatie met de twee-assige Krone-trailers met de gestuurde laatste as hebben we daarmee uiterst wendbare combinaties. Dat is voor ons belangrijk, want daarmee kunnen we bij de meeste klanten uit de voeten”, aldus Bergsma. De trekkers zijn uitgerust met de brede GM-slaapcabine met een hoog dak. Een keuze die meerdere redenen heeft. Bergsma: “Wij vinden uitstraling en comfort voor de chauffeurs belangrijk en deze uitvoering past perfect in ons plaatje. We hebben gekozen voor een groot aantal comfort- en veiligheidsverhogende opties, zoals een actieve bewaking van de dode hoek, de stop -and-go ACC en de Lane Return Assistent. Dat systeem waarschuwt niet alleen als de chauffeur van de koers af raakt, het stuurt ook actief terug.” Met de keuze voor de 470 pk sterke D26-motor in combinatie met de TipMatic 14.27 DD versnellingsbak hebben de trucks meer dan voldoende vermogen en dat resulteert in rijgenot en een laag brandstofverbruik.

 

Visitekaartjes

 

De nieuwe MAN’s worden in principe 24 uur per dag ingezet, waarbij het kilometrage naar verwachting rond de 150.000 km per jaar is. Naast het vervoer van de eigen producten voor de technische groothandel biedt Koninklijke Oosterberg zijn diensten ook aan derden aan. “Wij hebben hier in Apeldoorn onlangs een forse uitbreiding gehad, waardoor we nu 28.000 m² warehousing tot onze beschikking hebben. Wij bieden deze faciliteiten, waaronder distributie en geautomatiseerde orderpicking, nu ook aan derden aan. Hierdoor kunnen we onze ritten nog efficiënter inplannen.”

 

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf