Email
Facebook
Bericht ons

Ford komt met de F150 Lightning, de elektrische versie van de F 150, de meest verkochte pick-up in de VS. De elektrische aandrijving biedt een vermogen van 414 kW (563 pk) en een koppel van 1.050 Nm, volgens Ford het hoogste koppel ooit in de F-150.

 

De Ford F-150 Lightning heeft een bereik van 350 kilometer en er komt een ‘extended’ aanbod met een actieradius van 480 kilometer. De vanafprijs in de VS blijft net onder de 40.000 dollar. Met het genoemde koppel is het zaak goed op de banden te letten.

 

De Lightning biedt connected functies die in de loop van de tijd naar een nog hoger niveau worden getild via draadloze software-updates, zegt Ford. De FordPass-app biedt toegang tot laadstations en op afstand te bedienen voertuigfuncties. Het leverbare BlueCruise-systeem maakt handsfree rijden op de snelweg mogelijk, terwijl het verbeterde Pro Power Onboard-systeem energie levert op bouwplaatsen of bijvoorbeeld de camping.

 

Built Ford Tough is standaard

 

De Ford F-150 Lightning wordt aangedreven door twee elektromotoren en is standaard voorzien van vierwielaandrijving. Hij kan volgens Ford ruig terrein aan met de duurzaamheid en capaciteiten van Built Ford Tough. De carrosserie is vervaardigd uit een aluminiumlegering en de nieuwe onafhankelijke achterwielophanging zorgt volgens Ford voor meer rijcomfort. Voor het volledig nieuwe chassis gebruikt Ford het sterkste staal dat het ooit op een F-150 heeft toegepast, zegt Ford. Dat maakt een laadvermogen van ruim 900 kilogram mogelijk en een maximaal aanhangergewicht van ruim 4.500 kilogram.

De F-150 Lightning rolt vanaf volgend jaar van de band in een nieuwe fabriek, waarin duurzame productiepraktijken worden toegepast. De fabriek is onderdeel van Fords River Rouge-complex in Dearborn, net buiten Detroit (VS).

De Ford F-150 Lightning is volgens Ford een pijler onder het wereldwijde investeringsplan van 22 miljard dollar van Ford. Het plan draait om de ontwikkeling van elektrische voertuigen in de segmenten waarin het merk toonaangevend is. Ford trapt af met emissievrije versies van zijn populairste en meest geliefde modellen: de Mustang, de Transit en de F-150. De komende jaren volgen meer modellen, aldus Ford.

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf