Email
Facebook
Bericht ons

Een van de grotere specialisten in het internationale goederenvervoer, Rutom Cargo uit het Brabantse  Lierop, nabij Helmond, investeert in 60 nieuwe DAF XF 480 Super Space Cab-trekkers. Ze zijn compleet uitgerust inclusief diverse veiligheidsvoorzieningen. Klaar voor de lange afstand net zoals de vele andere DAF’s in de vloot. Het bedrijf rijdt al jaren met dit merk en heeft goede ervaringen. Dat verklaart ook de grote order in een serie nieuwe XF-trekkers, deels vervanging en deels uitbreiding. De eerste exemplaren zijn onlangs afgeleverd door Loven Trucks Helmond.

 

 

“DAF is sterk vertegenwoordigd in ons wagenpark, al jaren”, aldus Tom van den Broek. Hij vormt samen met Ruud van den Broek de directie van Rutom Cargo. “We hebben nu 190 trekkende eenheden en 420 getrokken eenheden. Van de trekkende eenheden zijn er 150 van het merk DAF zijn. De prijs-/kwaliteitverhouding is gewoon goed. Andere doorslaggevende factoren zijn de ruimte in de cabine, veel veiligheid en het beantwoorden aan de wensen van de chauffeurs.”

 

Brandstofverbruik

 

Rutom Cargo is gespecialiseerd in internationaal lijndienstvervoer van goederen waaronder pakketten. Jaarkilometrages van 140.000-150.000 kilometer zijn gebruikelijk. “We rijden van Oslo tot Madrid en van Birmingham tot Wenen en alles op tijd binnen strakke schema’s. We zijn 24/7 bereikbaar. Trailers hebben wij standby staan op klantlocaties, zodat we snel en flexibel kunnen schakelen. Kwaliteit van de trucks, goede service plus rijcomfort zijn in deze tak van transport van primair belang. Maar ook brandstofverbruik legt gewicht in de schaal. Dat is goed bij DAF. Het verbruik is structureel lager dan bij andere merken.”

 

Familiebedrijf

 

De historie van Rutom Cargo reikt tot meer dan 75 jaar terug. Het is een familiebedrijf dat naam en faam heeft vergaard als Van den Broek Sneltransport B.V. Na de overname van transportbedrijf Frans van Hout & Zonen B.V. in 2012 is gekozen voor de bedrijfsnaam Rutom Cargo.

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf