Email
Facebook
Bericht ons

Lannutti Group, een Italiaans transport- en logistiekbedrijf, heeft 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks besteld met I-Save. Het bedrijf denkt met de I-Save het brandstofverbruik met 10 procent te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.

 

 

Lannutti Group is actief in acht Europese landen met een vloot van 1.800 vrachtwagens. De beslissing om te investeren in 1.000 nieuwe Volvo FH-trucks werd genomen na een uitgebreide brandstoftest van een jaar, waarbij de nieuwe Volvo FH I-Save werd vergeleken met andere trucks in een gemengd wagenpark. Het resultaat was een brandstofbesparing van 10 procent in vergelijking met een gelijkwaardige standaardtruck. Die ‘standaardtruck’ was een Volvo FH met Euro 6 Step-C motor.

 

“Wanneer we trucks in onze vloot vervangen, geven we prioriteit aan voertuigen met een lage uitstoot. Naast betrouwbaarheid is een laag eigengewicht van de truck cruciaal om een ​​hoog laadvermogen te creëren en het brandstofverbruik tot een minimum te beperken. Na de positieve testperiode hebben we besloten dat alle nieuwe Volvo-trucks I-Save-trucks moesten zijn”, verklaart Valter Lannutti, CEO van Lannutti Group. De trucks van Lannutti zijn ook uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen, zoals Lane Change Support en Driver Alert Support, die ongevallen helpen voorkomen.

 

“We sluiten geen compromissen op het gebied van veiligheid. Het is belangrijk om onze chauffeurs een veilige en comfortabele werkplek te bieden en het is ook een manier om onze leveringen veilig te stellen. Gelukkig zijn de meeste ongevallen klein. Desalniettemin hebben trucks die betrokken zijn bij een ongeval vaak een reparatie nodig en is het al helemaal kostbaar als een truck ‘total loss’ wordt verklaard. Laat staan wat een impact het kan hebben voor een chauffeur. Ik ervan overtuigd dat extra veiligheidssystemen een goede investering zijn”, zegt Valter Lannutti.

Copyright © 2024 RTL Transportwereld. All rights reserved


Privacy Statement  |  Cookie instellingen


studio29elf